Expo PUNT.


In 2015 komt ART-tist terug met het tentoonstellingsevenement “PUNT.”
PUNT. verzamelt 7 toptekenaars elk met eigen stijl en tekentechniek. De 7 tekenaars worden bijgestaan door 2 beeldhouwers die zowel qua techniek als onderwerp aanleunen bij de tekeningen.

Tekeningen zijn sinds oudsher een gekend en bekend kunstmedium. In de actuele kunst zien we die tekentechnieken ook evolueren in tekeningen met balpen, stiften,… Tekeningen worden niet altijd in hun waarde erkend maar zijn voor kunstkenners en verzamelaars interessante objecten. De ware techniek en het kunnen van de tekenaar is er onbedekt te zien. Wie “le savoir faire” van een kunstenaar wil quoteren moet naar zijn tekeningen kijken.

Tekeningen zijn vandaag ook al lang geen risico meer voor verkleuringen en vervaging. Moderne, professionele, tekentechnieken geven garanties tot 50 kleurvastheid. De stabiliteit van de kleuren zijn voor de kunstenaars duidelijk gemarkeerd op de producten.

We zijn bijzonder fier op deze unieke tentoonstelling. Niet alleen de unieke thematiek maar tevens ook de deelnemende kunstenaars zijn toppers. Professionele ervaren kunstenaars Christine Morren, Wivina Ockier, Diederik De Clercq presenteren er hun beste werken. Max Van Hemel stelt er zijn volledige reeks rond Lilith – beter bekend onder de werktitel “Appelvrouwtjes” – tentoon. Hanne Van Rompaey, Hanne De Wandel werden geselecteerd uit een oproep naar tekenaars over Vlaanderen en Nederland. Zij pakken uit met spectaculaire houtskooltekeningen. Tim Segers is vooral gekend van zijn topportret van Gents burgemeester Termont (gezien in Humo) met meer dan 1.400 “likes” op de webpagina van de burgemeester.

De tekenaars worden ondersteund door 2 beeldhouwsters Mag Vermeiren en Lobke Demezure.

De tentoonstelling gaat traditiegetrouw door in het landgoed De Campagne te Drongen. Het landgoed is gelegen aan de Gijzelstraat 12, vlak naast de kinderboerderij. De zalen op het verdiep lenen zich perfect voor deze expo.

Kom zeker een kijkje nemen in de weekends van 31.10-2.11 en 7-8.10, telkens van 10u-18u.

De tentoonstelling gaat samen met een aperitiefconcert op 8.11 om 11u. Het concert is gratis, inschrijven is wel noodzakelijk. Een mailtje naar info@art-tist.be met naam en aantal zitjes is al voldoende.

<– terug

%d bloggers liken dit: