ART-tist kunstenaarscollectief

ART-tist is een feitelijk kunstenaarscollectief dat 2-jaarlijks een grote overzichtstentoonstelling organiseert waar bekende kunstenaars en jonge wolven mekaar vinden in het landgoed De Campagne te Drongen.

De selectie van de kunstenaars omvat meer dan een getuigenis tot interesse. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het werk (technisch en inhoudelijk), de evolutie van de kunstenaar, het potentieel, het passend geheel van de expo, de houding van de kunstenaar,…Kortom een breed totaalpakket van kwaliteiten en teamspirit. De werken houden de mens centraal en leunen aan bij hedendaagse schone kunsten.

Het hoofddoel van ART-tist is kunstenaars – kostendelend – te laten samenwerken binnen een mutual intrest. ART-tist werkt zonder winst. Deelnemende kunstenaars hebben geen enkele verbintenis met de vereniging, blijven vrij in hun doen en laten, betalen geen lidgeld, geen commissies,…. Enkel de kosten worden gedeeld. Dit maakt van ART-tist een uniek samenwerkingsplatform.

In het verleden heeft ART-tist ook collectief geëxposeerd op andere locaties maar vindt al een paar jaren een thuis in Drongen.

In samenwerking met vzw de Kunsthoek (Evergem) neemt ART-tist ook deel aan kunstmarkten, organiseert workshops,…

Via deze link vindt u de lijst met alle kunstenaars die in het verleden al met ART-tist hebben geëxposeerd, de historiek van ART-tist en zijn connecties.

%d bloggers liken dit: